Οι εγγραφές στον Α Κύκλο του Σ.Δ.Ε. συνεχίζονται ( σε Χανιά, Κίσαμο και Αλικιανό) μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Ν.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και άρχισε να λειτουργεί το 2006. Από το 2008 δημιουργήθηκαν και τμήματα στην Κίσαμο και το Κολυμπάρι και το 2012 το τμήμα Κολυμβαρίου μεταφέρθηκε στις Βουκολιές. Από το 2018 το τμήμα του Δήμου Πλατανιά λειτουργεί στον Αλικιανό.

Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δεν φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν. 

Το σχολείο λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή 5:45 – 9:30μ.μ. και η φοίτηση σε αυτό διαρκεί 2 σχολικά έτη παρέχοντας στους αποφοίτους του:

  • τίτλο ισότιμο με το απολυτηρίου Γυμνασίου (Νόμος 2525/1997 αρθ.5)
  • γνώση αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών
  • συμβουλευτική σταδιοδρομίας και σύνδεση με την αγορά εργασίας
  • ψυχολογική υποστήριξη σε μαθησιακές και άλλες δυσκολίες της ενήλικης ζωής
Διδάσκονται:
Γλωσσικός Γραμματισμός, Αγγλικός Γραμματισμός, Αριθμητικός Γραμματισμός, Πληροφορικός Γραμματισμός, Επιστημονικός Γραμματισμός, Κοινωνικός Γραμματισμός, Περιβαλλοντικός Γραμματισμός και Αισθητικός Γραμματισμός. Το περιεχόμενο των μαθημάτων προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων και δεν στηρίζονται στην πιστή εφαρμογή ενός αναλυτικού προγράμματος.
Για εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στο ΣΔΕ Χανίων (που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου Χανίων-δίπλα στην Αγορά) κατά τις απογευματινές ώρες (6-9μ.μ.)
τηλ. επικ. 2821052132 (απογευματινές ώρες).
Για την Κίσαμο (εγγραφές στο ΚΕΠ και στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κισάμου)
Για τον Αλικιανό (εγγραφές στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Πλατανιά)