Αποτίμηση της δράσης Let’s do it Greece 2019 

Εκπαιδευόμενοι του Α΄ κύκλου καταθέτουν εντυπώσεις και συναισθήματα από την επίσκεψη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Π.Α.μ.ε.Α Χανίων που πραγματοποίησε το Σ.Δ.Ε. Χανίων, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let´s do it Greece“. Έτσι στο πλαίσιο της φετινής θεματικής “Οικογένεια” γίναμε, έστω και για ένα απόγευμα, οικογένεια με τους  εκεί ενοίκους  δίνοντας και παίρνοντας αγάπη και χαρά. Την επίσκεψη και τις δράσεις που έγιναν συντόνισε η εκπαιδεύτρια Κρεμμυδά Σοφία.

 

“Ήταν Παρασκευή, τελευταία σχολική ημέρα της εβδομάδας, και όπως κάθε απόγευμα ξεκίνησα για το Σ.Δ.Ε. όπου φοιτώ αυτή τη χρονιά. Αυτή η Παρασκευή, όμως, δεν ήταν σαν τις άλλες κι αυτό γιατί το σχολείο είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο παράρτημα Αμεα Χανίων (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων) στο πλαίσιο του προγράμματος  “Let’s do it Greece“.

Ήμασταν  όλοι εκεί κατά τις 18:00, συμμαθητές και καθηγητές. Στο χώρο βεβαίως ήταν και οι υπάλληλοι  όπως και οι ένοικοι του ιδρύματος. Μετά από λίγο έφθασαν και οι τρόφιμοι  που δε μένουν εκεί αλλά απασχολούνται στο χώρο μόνο τα πρωινά. Μετά από μια μικρή κουβέντα δεν άργησαν οι δραστηριότητες…

Νίκος Πλατσάκης

 

Τα ομαδικά παιχνίδια έξω στην αυλή, ο περίπατος στο δάσος, η ζωγραφική με τα πινέλα και οι κατασκευές που κάναμε ήταν πολύ ωραία. Τα παιδιά κι εμείς νιώσαμε πως πρέπει να έχουμε αγάπη μεταξύ μας.

Μαρία Μανιουδάκη

 

…Οι ένοικοι του ιδρύματος έγιναν μια αγκαλιά μαζί μας: έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, γέλασαν, ζωγράφισαν. Τ α συναισθήματα τα δικά μας ανάμικτα: στην αρχή δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε. Περνώντας όμως ο χρόνος, ξεχάσαμε πού ήμασταν και ποιους είχαμε μπροστά μας και σαν ίσος προς ίσο περάσαμε ένα απόγευμα τέλειο σαν να γνωριζόμαστε χρόνια.

Μανόλης Ροδαράκης

 

…Συναντήσαμε ανθρώπους  που είναι έτοιμοι να πάρουν από εμάς οτιδήποτε αλλά και να δώσουν και αυτοί με τον τρόπο τους ευγένεια, χαρά, συμπάθεια γιατί τους λείπει η ζεστασιά της οικογένειας… Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίνουμε σε τέτοιους χώρους πιο συχνά. Και μόνο μια αγκαλιά αρκεί!

Μανωλία Μπομπολάκη

 

…Κάναμε διάφορες δραστηριότητες που χαροποίησαν τους ενοίκους. Εγώ ήμουν διπλά χαρούμενη που  έβλεπα τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Γέλια, φωνές, φασαρία, κεράσματα, τραγούδια. Κάποια στιγμή άκουσα “Μαρία, έλα να ζωγραφίσουμε” Ένιωσα σαν μικρό παιδί! Ζωγράφισα, εκτονώθηκα, μου πέρασε και η συγκίνηση, ξεχάστηκα σαν μικρό παιδί! Στο τέλος βγάλαμε φωτογραφίες όλοι μαζί…

Μαρία Κουτσοδόντη

 

…Κάποια στιγμή είδα μία κυρία κι έλεγα από μέσα μου “Είναι, δεν είναι αυτή;” Την πλησίασα και την ρώτησα πώς την λένε. Ναι, ήταν η Α. και είχα να την δω 20 χρόνια! Χάρηκα τόσο πολύ που την είδα και χάρηκε κι αυτή πολύ. Τα είπαμε περίπου μία ώρα και εννοείται πως θα ξαναπάω να την δω.

Κατερίνα Καυκαλά

 

Θεέ μου, πόση χαρά μπορούν να σου δώσουν αυτά τα παιδιά, το μόνο που χρειάζονται είναι αγάπη και στοργή.

Χρυσή Νουχάκη

 

…’Ήταν μία πολύ ωραία δράση. Νομίζω πως δώσαμε πολλή χαρά σε αυτά τα παιδιά αλλά πήραμε κι εμείς. Είναι καλό να πηγαίνουμε σε τέτοια μέρη για να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και ας μην έχουμε άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μας.

Αφροδίτη Ξηρουχάκη

 

Η επίσκεψή μας ήταν μια ψυχική ανάταση για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Όσο για εμάς ήταν μια εμπειρία ζωής, ώστε να καταλάβουμε ότι στη ζωή μας δεν πρέπει να δυσανασχετούμε. Ευχαριστώ το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που μας έκανε να νιώσουμε αυτό το συναίσθημα.

Στέλλα Μαστοράκη

 

…Δυο πράγματα κράτησα μέσα μου από την επίσκεψή μας: ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα ιδιαίτερα που δεν ξεπερνιούνται ενώ εμείς έχουμε, προς το παρόν, την υγεία μας, πράγμα ανεκτίμητο σε αυτή τη ζωή. Το δεύτερο είναι η χαρά και το χαμόγελο που είδα στο πρόσωπο και στα χείλη  αυτών των ανθρώπων, πράγμα που μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση.

Η βραδιά τελείωσε πολύ χαρούμενα για όλους με την ευχή να ξανασυμβεί σύντομα.’’

Νίκος Πλατσάκης

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *