Διακρίσεις σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Επιτέλους! Με το τρίτο κύμα της πανδημίας να μαίνεται και να μας κρατά μακριά από την τάξη κάτι παραπάνω από τρεις μήνες, μια χαρούμενη είδηση που αφορά στα αποτελέσματα του 37ου Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων. Το Σ.Δ.Ε. Χανίων έδωσε δυναμικό παρών στον διαγωνισμό με 5 συμμετοχές, 3 από την έδρα και 2 από το παράρτημα του Αλικιανού, και για τέταρτη συνεχή χρονιά πέτυχε διακρίσεις.
Το 1ο βραβείο κέρδισε (για δεύτερη φορά) η εκπαιδευόμενη του Β΄ κύκλου Δασκαλάκη Ευσταθία ενώ η Μαρία Μελισσινού, επίσης του Β΄ κύκλου, πήρε το 3ο βραβείο. Το 2ο βραβείο πήρε η Καλογριδάκη Αρχοντική, περυσινή απόφοιτη του Σ.Δ.Ε. Χανίων και μαθήτρια πλέον του Εσπερινού ΕΠΑΛ.
Τα κείμενα που διακρίθηκαν καταγράφουν προσωπικά βιώματα σε ύφος εξομολογητικό και γλώσσα κουβεντιαστή: η κ. Έφη ξαναγυρνά στη γειτονιά που μεγάλωσε και αναβιώνει παιδικές μνήμες και η Μαρία σκιαγραφεί την παρούσα κατάσταση και με δυνατή φωνή ξορκίζει το κακό.
Η παλιά μου γειτονιά της Δασκαλάκη Έφης
Σελίδα ημερολογίου της Μελισσινού Μαρίας
Συγχαρητήρια σε όλες τις εκπαιδευόμενες για τη συμμετοχή τους με την ευχή να διαβάζουν λογοτεχνία και να αφηγούνται  τις δικές τους ιστορίες.
Σμαράγδη Γαλημιτάκη, εκπαιδεύτρια γλωσσικού γραμματισμού

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *