Διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Οι εκπαιδευόμενοι/ες του Α΄ και του Β΄ κύκλου  του ΣΔΕ Χανίων πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, τη Δευτέρα 3 και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου,  και ξεναγήθηκαν στην τρέχουσα έκθεση «Τέχνη και Χειροτεχνία: Η“ωφέλιμη” Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)». Μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κρητικιά ζωγράφο και υφάντρα αλλά και την Ελληνίδα  καλλιτέχνιδα και επιχειρηματία με διακρίσεις και βραβεία σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις εφαρμοσμένων τεχνών. Μέλημά της ήταν να ‘’παντρέψει’’ το ωραίο με το ωφέλιμο και το πέτυχε ανάγοντας την υφαντική και γενικότερα τη λαϊκή τέχνη σε καλλιτεχνία.

Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της Πινακοθήκης κ. Γιαννουλάκη Αθηνά  για τη διοργάνωση της ξενάγησης καθώς και την υφάντρα κ. Σωμάκη Δέσποινα που μοιράστηκε μαζί μας την τέχνη της.

Τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης ανέλαβε η κ. Σμαράγδη Γαλημιτάκη με συνοδούς εκπαιδευτές τις κ. Σοφία Κρεμμυδά, Κατερίνα Κουκούσουλα, Ευφροσύνη Τζιαφάλια, Χρύσα Βλάχου και Μαρία Ράπτη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *