‘’Είναι υπέροχο συναίσθημα να μαθαίνεις’’

Συμπληρώνοντας τον 1ο χρόνο φοίτησης στο ΣΔΕ εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του Α΄ κύκλου κάνουν μια εκ βαθέων αποτίμηση της σχολικής χρονιάς 2018-2019 και καταθέτουν σκέψεις, συναισθήματα και οφέλη από την επιστροφή στα θρανία.

Όταν πήγα για πρώτη φορά στο ΣΔΕ, δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν σαν μου έδιναν ένα δώρο τεράστιας συναισθηματικής αξίας. Ήταν όνειρο ζωής να μπορέσω να φοιτήσω στο ΣΔΕ

Μανωλία Μπομπολάκη

Ήρθα στο ΣΔΕ Χανίων λίγο μπερδεμένη, επιφυλακτική. Δεν το κρύβω ότι ένιωθα και λίγη ντροπή, μεγάλη γυναίκα πια δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Όμως όλα παραμερίστηκαν όταν μπήκα στην αίθουσα. Ένιωσα τόσο όμορφα, δεν το περίμενα! Συγκινήθηκα που πέρασαν τόσα χρόνια και βρέθηκα ξανά στο ίδιο σχολείο! Προσαρμόστηκα σε μια βδομάδα! Κατενθουσιασμένη γέμισε ο χρόνος μου εποικοδομητικά, θυμήθηκα πράγματα κι έμαθα άλλα τόσα!..

Μαρία Κουτσοδόντη

Στην αρχή ήρθα λίγο διστακτική για την ώρα, την κούραση, το περιβάλλον, τους ανθρώπους. Με μεγάλη μου έκπληξη έπιασα τον εαυτό μου να μαθαίνει, να ρωτάει, να γράφει, να χαίρεται, να μην χορταίνει το σχολείο! Όλα τα μαθήματα κάτι μου δίνουν, κάτι μου μαθαίνουν. Οι δε καθηγητές και καθηγήτριες ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Νομίζω ότι περνάω τα καλύτερα μαθησιακά μου χρόνια. Πιστεύω πως είμαι καλή μαθήτρια, αν και λίγο εκνευριστική μιας και πετάγομαι συνεχώς για να προλάβω να απαντήσω σε όλα, αλλά δεν το κάνω επίτηδες. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με μαθαίνετε, που με προσέχετε, που με ανέχεστε!”

Αργυρώ Πρέκα

…Αγαπημένα μαθήματα δεν έχω γιατί από όλα αυτά που μαθαίνω παίρνω κάτι. Το σχολείο μου έμαθε πώς να λειτουργώ σαν ομάδα, να κάνω φίλους-φίλες που σε βάθος χρόνου δε θα χαθούν. Οι καθηγητές μου είναι αξιόλογοι άνθρωποι, πάντα πρόθυμοι να με στηρίξουν και να με προτρέψουν να μην τα παρατήσω. Πάντα ευγενικοί, με ήθος, πρόθυμοι να προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς!

Αναστασία Τσουχλαράκη

…Τις πρώτες μέρες ντρεπόμουνα πάρα πολύ, όλα δύσκολα και περίεργα μου φαίνονταν βουνό! Σιγά σιγά όμως προσαρμόστηκα, έκανα καινούριες γνωριμίες, περνούσα πολύ ωραία. Κι όλοι οι καθηγητές πολύ καλοί. Από την πρώτη κιόλας ώρα μας εξήγησαν τα πάντα για το ΣΔΕ, με αποτέλεσμα να ανακουφιστούμε όλοι μας και να μας φύγει ένα βάρος. Εγώ προσωπικά δεν ντρεπόμουν πια και πήγαινα με πολλή όρεξη για μάθημα. Πηγαίναμε επίσης σε μουσεία, περιπάτους, εκπαιδευτικές επισκέψεις κι εκεί απέκτησα σημαντικές γνώσεις κι αξέχαστες εμπειρίες…

Κατερίνα Καυκαλά

Η φοίτησή μου στο ΣΔΕ ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν στα μαθητικά μου χρόνια, πίσω στα θρανία με δασκάλους και συμμαθητές, με βιβλία κι εργασίες. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση είναι ότι κάνω κάτι για τον εαυτό μου, παρά τις δυσκολίες και την κούραση λόγω δουλειάς και μετακίνησης συνεχίζω γιατί κάνω κάτι για μένα. Σίγουρα θα συγκινηθώ όταν θα αποχαιρετιστούμε για το καλοκαίρι.

Μαρία Καλαμαράκη

Το ΣΔΕ είναι όντως μια ευκαιρία στη ζωή κάθε ανθρώπου που θέλει να κάνει αυτό που δεν έκανε στα παιδικά του χρόνια, που θέλει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα και τους στόχους που δεν κατάφερε να κάνει στα νιάτα του, να μάθει γράμματα και να βάλει στόχους για κάτι παραπάνω… Θα περιμένω με αγωνία να ξανακάτσω του χρόνου στα θρανία. Καλό καλοκαίρι!

Αλεξάνδρα Κοντζαμπασάκη

…Ένιωθα ότι είχα αφήσει πράγματα στη μέση και ήθελα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Είναι υπέροχο  συναίσθημα να μαθαίνεις, η γνώση είναι δύναμη

Πέτρος Ναξάκης

…Τα συναισθήματα που έχω για το σχολείο είναι θετικά, είναι ένας καθρέφτης που αντικατοπτρίζει την δίψα που έχω για μάθηση και με γυρίζουν στο παρελθόν με όνειρα για το μέλλον. Η θετική ενέργεια που έχουν οι καθηγητές εκπέμπει αγάπη και με έλκει να έχω διάθεση και όρεξη για μόρφωση.

Στέλλα Μαστοράκη

Η μάθηση σε αυτήν την ηλικία, σε συνδυασμό με την εμπειρία ζωής, είναι κάτι που δεν περιγράφεται… Εύχομαι και του χρόνου να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και όρεξη για μάθηση. Ακόμα να μπορέσουμε να κάνουμε εκδρομές, όπως όταν πήγαμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Και γενικά να είναι μια γόνιμη χρονιά, με καλή συνεργασία μαθητών-καθηγητών και, αν χρειαστεί, να βοηθήσουμε με τη συμπεριφορά μας τους νέους μαθητές του Α΄ κύκλου.

Νίκος Πλατσάκης

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *