Κι αν ήσουν εσύ;

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό ζήτημα μέσα από βιωματικές δράσεις, σεμινάρια, τεχνικές θεάτρου κα… Την υλοποίησή του προγράμματος, που διανύει τον πέμπτο χρόνο, έχει επιφορτισθεί το Πανελλήνιο Δίκτυο Θεάτρου για την Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έγινε παρουσίαση των δράσεων που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά από 5 σχολεία των Χανίων. Το Σ.Δ.Ε. Χανίων έδωσε δυναμικό “παρών” με 3 βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες εκπαιδευόμενων του Α΄ κύκλου που αφηγούνται την απόφαση της μετοίκησης, το ταξίδι, την άφιξη και εγκατάσταση στην Ελλάδα καθώς και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Κι ενώ, παρά τα κοινά στοιχεία τους, πρόκειται για τρεις μοναδικές ιστορίες, όλες μαζί καταγράφουν την οδύσσεια κάθε  νεαρού μετανάστη που αναγκάζεται να ξεριζωθεί από τη γενέθλια γη του και να αναζητήσει μια καινούρια πατρίδα για να “μεγαλώσει και να ζήσει σαν άνθρωπος”.

Μπράβο στους 3 μας εκπαιδευόμενους (S. Α, Μ. S, G. C.) για τη συμμετοχή τους στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ κι ακόμα μεγαλύτερο μπράβο τους για την από καρδιάς εξομολόγηση της προσωπικής τους ιστορίας, ένα σπουδαίο μάθημα ζωής για όλους μας.

Οι υπεύθυνες εκπαιδεύτριες: Τζιαφάλια Φρόσω και Γαλημιτάκη Σμαράγδη.

αφισα
κι αν ησουν εσυ1
κι αν ησουν εσυ2

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *