Κι αυτό θα περάσει

Κι αυτό θα περάσει

    Μια φράση που όλοι μας, λίγο πολύ, χρησιμοποιήσαμε πριν λίγο καιρό για να αισθανθούμε ζωντανοί, για να αισθανθούμε καλύτερα.

    Ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι απλά, ξέρουμε ότι μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο. Έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που δεν ξέρουμε από πού προέρχεται, που δεν ξέρουμε την πραγματική του δύναμη και που δεν ξέρουμε αν θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

    Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό όμως δε μας κάνει να χάνουμε τις ελπίδες μας και με μια φωνή να λέμε όλοι μαζί “Κι αυτό θα περάσει”. Προσπαθούμε να προστατευτούμε εμείς αλλά και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας για να έχουμε όλοι την υγεία μας. Μείναμε σπίτι, μείναμε μέσα, σταματήσαμε τις πολλές πολλές μετακινήσεις, σταματήσαμε τον συνωστισμό με τους άλλους.

     Αυτό που εγώ κατάλαβα από αυτήν την κατάσταση στην οποία ήμασταν πρωταγωνιστές είναι ότι βρήκαμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Δεν έγινε και τίποτα που μείναμε μέσα. Ίσα ίσα  καλό μας έκανε αυτό.

    Μάθαμε πολλά πράγματα με το να παραμείνουμε μέσα. Μάθαμε να τρώμε όλοι μαζί, όπως παλιά, μάθαμε να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας σαν οικογένεια. Αποκτήσαμε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους. Μιλήσαμε μετά από καιρό για σοβαρά θέματα, ζητήσαμε “συγγνώμη”, είπαμε “ευχαριστώ” και το εννοούσαμε. Μας έλειψαν οι βόλτες που κάναμε. Νοσταλγήσαμε, θυμηθήκαμε όμορφες κι άσχημες αναμνήσεις. Ένα τηλεφώνημα από ανθρώπους που είχαμε χαθεί έγινε ξαφνικά καθημερινή συνήθεια.

    Γίναμε όλοι ίσοι, ίσοι απέναντι σε κάτι άγνωστο μα επικίνδυνο. Αφήσαμε πίσω τον εγωισμό μας και αναρωτηθήκαμε τι κάνει ο γείτονας, πώς περνάει ο διπλανός μας, ακόμα και τα αδέσποτα ταΐσαμε. Άρα χρόνος χρειαζόταν για να δείξουμε ότι οι άνθρωποι έχουμε τελικά ανθρωπιά.

    Όλοι μαζί είπαμε “Θα περάσει κι αυτό”. Όπως όλα περνούν. Όλα τελικά στη ζωή για κάποιο λόγο γίνονται, ας μην ψάχνουμε το γιατί. Απλά να αφήσουμε τον χρόνο να μας δείξει τα σημάδια του. Χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται πολλή προσπάθεια, όμως θα περάσει κι αυτό και θα ΄ναι σαν μια κακή ανάμνηση που κανείς δε θα θέλει να θυμάται.

    Ας κρατήσουμε μόνο τα καλά αυτού του εγκλεισμού στο σπίτι. Ας γίνουμε πιο δυνατοί κι ας μάθουμε να αντιμετωπίζουμε ό,τι εμπόδιο εμφανιστεί μπροστά μας, χωρίς φόβο και με μεγαλύτερο θάρρος και δύναμη από πριν.

    “Θα περάσει κι αυτό”, μια φράση-πολλές έννοιες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ό,τι κι αν μας συμβεί αυτή η φράση είναι που μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε  όποια δυσκολία εμφανίζεται στο δρόμο μας.

Αναστασία Τσουχλαράκη Β3

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *