Ομιλία για τις εξαρτήσεις

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων διοργάνωσε μια εκδήλωση με στόχο να προάγει την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τον συμμετοχικό διάλογο σε θέματα εξαρτήσεων στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Η δράση αυτή προέκυψε ως επιστέγασμα των συζητήσεων της συμβούλου – ψυχολόγου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, κ. Ελένης Κατσιγαράκη και της ψυχολόγου του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, κ. Εύη Αδαμοπούλου για τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων, τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, την ανάγκη για ενδυνάμωση και ενεργή κινητοποίηση των ατόμων, την προαγωγή της αλληλοβοήθειας και την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Οι εκπαιδευόμενοι των δυο κύκλων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κατάφεραν να προσδιορίσουν την έννοια των εξαρτήσεων, να κατανοήσουν τις αιτίες τους, να εστιάσουν στην προβληματική σχέση με την ουσία, να συνειδητοποιήσουν και να εμβαθύνουν σε ζητήματα που  αφορούν την πρόληψη και την παρέμβαση και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ανταλλαγής ιδεών.

Ευχαριστούμε θερμά τις ψυχολόγους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, κ. Εύη Αδαμοπούλου και κ. Ζωή Νταηφώτη.

 

2
1
3
4
5

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.