Θεατρική παράσταση “Οδύσσεια Δεύτερης Ευκαιρίας”

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, στο θέατρο ‘’Δημήτρης Βλησίδης’’,  πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία η θεατρική παράσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων «Οδύσσεια Δεύτερης Ευκαιρίας». Πρόκειται για μία χιουμοριστική διασκευή του ομηρικού κειμένου, η οποία προκάλεσε πολύ γέλιο και εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

Στη διασκευή οι ήρωες της Οδύσσειας μεταφέρονται στην εποχή μας. Έτσι ο Δίας ανησυχεί περισσότερο για το χάλι του κόσμου παρά για την τύχη του Οδυσσέα. Ο Ερμής ορθά-κοφτά αναγγέλλει στην ερωτοχτυπημένη Καλυψώ τα θλιβερά μαντάτα ενώ ο Οδυσσέας έχει κουραστεί να σπαράζει από νοσταλγία και αποφασίζει να ενδώσει στις δελεαστικές προτάσεις της νύμφης. Στην Ιθάκη πάλι η Πηνελόπη, έχοντας εξαντλήσει την  παροιμιώδη υπομονή της, ‘’τα έχει πάρει’’ τόσο με τον άφαντο από 20ετίας Οδυσσέα όσο και με τον Όμηρο για τον ρόλο που της έχει γράψει. Κι ο Όμηρος; Ο Όμηρος δεν μπορούσε παρά να παραμείνει ο κορυφαίος των ραψωδών, η Οδύσσεια του οποίου, ανά τους αιώνες, μας παρακινεί σε συνεχή ταξίδια προς αναζήτηση της προσωπικής μας Ιθάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση αποτέλεσε ένα εγχείρημα πολύ σημαντικό για τους ενήλικους μαθητές. Παρόλο που δοκιμάζονταν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, η ανταπόκρισή τους στην πρόκληση ήταν εξαρχής ενθουσιώδης, κερδίζοντας πρώτα πρώτα το στοίχημα με τον ίδιο τους τον εαυτό. Στη διαδρομή δεν έλειψαν οι αντικειμενικές δυσκολίες, όπως οι συχνές απουσίες από τις πρόβες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και ατυχείς συγκυρίες που επέβαλαν αντικατάσταση ρόλων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τελικά η κοπιώδης προσπάθεια μηνών δικαιώθηκε με μία αξιόλογη παράσταση που χάρηκαν ηθοποιοί, συντελεστές και θεατές. 

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης.

Παρακολουθήστε το βίντεο της παράστασης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *