Τριπλή διάκριση του Σ.Δ.Ε. Χανίων στον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» έγινε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων. Ανάμεσά τους τρεις εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Χανίων που κέρδισαν το 1ο, το 2ο και το 3ο βραβείο (!) για τα διηγήματά τους στην κατηγορία των ενήλικων μαθητών. Πρόκειται για τις εκπαιδευόμενες του Α΄ κύκλου:

  1. Βιργινία Πύργα, με το διήγημα  Με τα μάτια της ψυχής
  2. Ελένη Σπετσιωτάκη, με το διήγημα  Χωρίς ελπίδα
  3. Αρχοντική Καλογριδάκη με το διήγημα  Το χωριό μου

Μεγάλη η χαρά μας, μεγάλη και η περηφάνια μας για μια τόσο τιμητική διάκριση για το σχολείο μας που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό. Από ό,τι φαίνεται η Βιργινία, η Ελένη και η Αρχοντική άρπαξαν γερά τη δεύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε όχι μόνο για να αποκομίσουν γνώσεις  αλλά και για να δοκιμάσουν τη συγγραφή και να δοκιμαστούν στο διήγημα, μάλιστα με διπλή συμμετοχή η καθεμιά.

Και ξεχωριστά ένα μεγάλο ‘’Μπράβο’’ στον Γ.Π. του 2ου Σ.Δ.Ε. Χανίων που γράφοντας ποίηση στο κελί του στο Κατάστημα Κράτησης Αγιάς  βραβεύθηκε με έπαινο για το ποίημά του ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΦΩΣ

Συγχαρητήρια, ωστόσο, αξίζουν και στους άλλους  9 εκπαιδευόμενους  που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από τα Σ.Δ.Ε Χανίων,  Πλατανιά, Αγιάς και Ιεράπετρας, οι οποίοι  βρήκαν την τόλμη να αναμετρηθούν με το άσπρο χαρτί, να ψάξουν τις λέξεις και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες ή τα δικά τους ποιήματα.

Σμαράγδη Γαλημιτάκη, εκπαιδεύτρια γλωσσικού γραμματισμού Σ.Δ.Ε. Χανίων

& Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων. 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *